Известие

Collapse
No announcement yet.

Подробности около разни ремонти на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Това ми е мисленето: Спорните филтри освен, че пропускат повече въздух, са изградени от няколко слоя хирургичен памук и алуминиева мрежа,филтрират въздуха в пъти по-добре от хартиен.

Количеството въздух,необходимо за пропорцията на горивната смес няма нищо общо със филтъра (освен ако не е задръстен и не може да осигури необходимия дебит) - нямаше да има дроселни клапи, дебитомери и ЕКУ-та,които да се занимават с тая работа.

Няма чудеса да свърши...Той пропуска достатъчно въздух...и то за по-дълго време...докато хартиения се зацапва доста по-бързо. И няма такава добра пропускливост, нито чистотата на въздуха може да е по-добра...сравняваме хартия с хирургически памук!!!

Аз също съм с K&Н филтър...Така я закупих колата...като последно февруари дебитомера даваше нормални резултати..
    sigpic
    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
      Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

• Ударихме по една капка с СО2-то, край с превъртането на гадните гайки в гредите а отдолу напръсках навсякъде по шасито където има зачатъци на ръжда с това на снимката става като гума. На b_angelov 9-ката ми беше на близо та тия процедури ги ударих и на неговата
        Attached Files
        sigpic
        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
          Не съм съгласен с това. И аз съм с К&Н от близо 30 000 км. И дебитомера ми си е чист. А обикновени филтри на такъв пробег по стените на дебитомера има фин прах.
          Никсън ти си майстор и си го омасляваш добре, но повечето хора не са така точни и после почват да реват... за мене ако бяха толкова добри щяха в завода да ги слагат
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Освен първоначалното обслужване, което сутринта се състоя - изкочи и предна лагер-главина .. е взех я 210 кинта на ФАК или нещо такова френска. Тука в Пловдив рикамби немаше, а не ми се чакаше доставка от София и така ..
            Някой да сподели (може и на лично) за ремап щото го искам веднага и на тази.
            Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
            Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

• Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
              Освен първоначалното обслужване, което сутринта се състоя - изкочи и предна лагер-главина .. е взех я 210 кинта на ФАК или нещо такова френска. Тука в Пловдив рикамби немаше, а не ми се чакаше доставка от София и така ..
              Някой да сподели (може и на лично) за ремап щото го искам веднага и на тази.
              Това по принцип са си скъпи главини, но са ти я дали на добра цена Иначе също добри и по-евтини са SNR.
              пп Покрай данданията с кората ми направи впечатление, че горивния филтър и хидравличната рейка на волана са произведени в един месец - септември 2010г Дотук с дилемата за дефектните рейки
              Last edited by code; d.m.y г., 14:04.
              sigpic

Comment

• Добре де аз за 150 км навъртяни за 1 ден не усетих нещо в рейката, няма троп няма хлоп ... като на нова кола си е. Може и да е сменяна, не знам. По принцип какви симптоми да очаквам ако нещо не дай си боже тръгне ...

Поздрави

Comment

• 120лв горивен филтър, тия хора нормални ли са Това България е егати "богаташката" държава. Я Шампион за 23лева
                  Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
                  Добре де аз за 150 км навъртяни за 1 ден не усетих нещо в рейката, няма троп няма хлоп ... като на нова кола си е. Може и да е сменяна, не знам. По принцип какви симптоми да очаквам ако нещо не дай си боже тръгне ...

Поздрави
                  Какви да са симптомите най-много да текне Карай и не се тормози, рейките се рециклират, в Германия са по ларж и на моята и хакнали направо оригинална.
                  sigpic

Comment

• Разгледах цените на повечето части, имам предвид консумативи, ходова част, окачване, съединител, маховик и други тям подобни ... ми със съответната отстъпка мисля, че са поносими като цифри. Не е нещо кой знае какво като за кола дето е струвала 70 бона като нова.

Comment

• Рейката се разхлопва лекичко,разбива и се втулката на дългия прът,споко рециклират се,или правиш като мен,рейка от по-нова кола.
                      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Проблем номер две - задна дясна врата спря да се отваря отвътре. Вчера си работеше нормално. Ръчката няма признаци да е строшена. Има някакви врътки отстрани на вратата забелязах като за права отвертка голяма .. едната е бяла на цвят .. да не би да са някакво детско ?!

Comment

• Задните врати имат защита от отваряне от вътре...виж да не се завъртяни...точно за тези, които говориш!
                          sigpic
                          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Въртях там нещо и сега си се отваря отвътре. Ама и преди "проблема" пак си се отваряше. Абе Алфа ..

Comment

• От 2 седмици имам следния проблем на колата: когато е незагряла слагам ключа и ми изписва Vehicle protectionn sistem not available при което не дава и контакт. Махам ключа слагам дава контакт, изписва ми същото и ми се показва картинка волан с ключ в грешките. Махам и пак слагам ключа и всичко е ок, няма и грешка даже.
                              Ходих в алфа оказа се, че моторчето за заключване на волана заминало. Поръчах го, но ще дойде след 2 седмици някъде. Въпроса ми е има ли опасност, че ми се налага да пътувам тези дни, да се случи нещо при движение на автомобила /да се заключи ли незнам просто/ или въобще да не даде контакт някой ден.
                              Досега имам две доста солидни мнения, че няма опасност, ама да питам и вас.

2.4JTDm

Comment

• Първоначално публикувано от antonyonkov Покажи съобщение
                                От 2 седмици имам следния проблем на колата: когато е незагряла слагам ключа и ми изписва Vehicle protectionn sistem not available при което не дава и контакт. Махам ключа слагам дава контакт, изписва ми същото и ми се показва картинка волан с ключ в грешките. Махам и пак слагам ключа и всичко е ок, няма и грешка даже.
                                Ходих в алфа оказа се, че моторчето за заключване на волана заминало. Поръчах го, но ще дойде след 2 седмици някъде. Въпроса ми е има ли опасност, че ми се налага да пътувам тези дни, да се случи нещо при движение на автомобила /да се заключи ли незнам просто/ или въобще да не даде контакт някой ден.
                                Досега имам две доста солидни мнения, че няма опасност, ама да питам и вас.
                                Няма никаква опасност. И при мен стана същото, но ритнах буксата му и се оправи. То (моторчето) и буксата му се намират точно над педала на спирачките и е твърде вероятно да не е изгоряло, а да си го подритвал от време на време и буксата да не прави контакт.

Кой зне какви пари ще те одерат от Милано Моторс, без да е необходимо.
                                Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                                Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Working...
                                X